23948sdkhjf

Föreningar kan få Coop Forum

Redan nästa år kan samtliga 14 av de detaljhandelsdrivande föreningarnas stormarknader komma att omvandlas till Coop Forum.

Det är ett resultat av att samarbetsklimatet mellan Coop Sverige och föreningarna blivit betydligt bättre, skriver Fri Köpenskap i papperstidningen som utkommer i dag.

– Det var tidigare något av ett ställningskrig, men nu känner jag att det är väldigt positiva tongångar. Vi strävar mot ökad grad av samverkan i många delar, säger Mario Orsucci, ansvarig för föreningssamverkan i Coop Sverige samt chef för dagligvaror.

Just nu är stormarknaderna i blickpunkten, men tanken är att även koncepten Coop Extra och Coop Konsum så småningom ska börja användas av de detaljhandelsdrivna föreningarna, så kallade DDF:arna.

Tidigare ställdes större krav på likformighet för att få använda sig av Coop-namnet.

– Vi har inte släppt inriktningen på kedjeavtal, men den extremaste formen – franchiseavtal – är inte aktuell. Det ska finnas större möjlighet till lokala anpassningar, säger Mario Orsucci och påpekar att ”vi är inga McDonalds”.

Han understryker även att själva namnet bara är en del i ett kedjeavtal, det handlar framför allt om samarbete kring sortiment, marknadsföring och aktiviteter.

En rundringning bland de tio största av landets cirka 60 detaljhandelsdrivna föreningar bekräftar att parterna närmat sig varandra. Konsum Norrbotten har till exempel planer på att omvandla två stormarknader till Coop Forum.

Läs mer i papperstidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062