23948sdkhjf

Wal-Mart satsar på mångfald

Wal-Mart, som är världens största företag och största dagligvarukedja, har byggt upp ett särskilt mångfaldskontor. Det ska ledas av Charlyn Jarrells Porter, en kvinna som varit anställd 11 år inom Wal-Mart som advokat och senare inom Human Resources, HR.

Kontoret ska vara ett centrum för alla Wal-Marts mångfaldsinitiativ, såväl vad gäller anställningar, leverantörs-relationer och andra aktiviteter i företagets omvärld. Enligt nyhetsbyrån AP ska det vara också utgöra ett slags försäkring för att alla Wal-Marts 1,1 miljoner anställda i USA ska ha möjlighet att göra karriär.

- Mångfald uppstår inte bara, säger företagets koncernchef Lee Scott, enligt Planet Retail, och fortsätter:

- Succé på det här området förutsätter att vi närmar oss det på samma sätt som vi driver våra butiker – med fokus, energi och entusiasm. Att bara säga att vi är engagerade i mångfald är inte nog – vi måste också få de rätta systemen, processerna och ledarskapet på plats för att mångfalden ska kunna uppstå.

Wal-Mart offentliggjorde också nyligen att Esther Silver Park ska anställas som vice vd för mångfalds-relationer från och med 1 december. Hon är för närvarande verksam inom telekomjätten AT&T, rapporterar USA Today.

Satsningen på mångfald kommer samtidigt som företaget är föremål för en rad uppmärksammade domstolsprocesser. Målsägare anklagar Wal-Mart för att utöva diskriminering mot kvinnor och för att inte ha betalt övertid. En statlig åtalsjury undersöker också om illegala invandrare har anlitats för att städa i butikerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063