23948sdkhjf

Små skillnader i lågpriskriget

Det är små prisskillnader mellan de främsta lågprisaktörerna i Stockholmsregionen, visar en undersökning som Fri Köpenskap har gjort. Men ettan Lidl var något billigare än tvåan Willys.

Den i Sverige snabbväxande tyska lågpriskedjan – med sitt begränsade sortiment med okända märken – var dock bara 2,8 procent billigare än Axfood-ägda Willys och 3,6 procent billigare än City Gross, som drivs av skånska dagligvaruföretaget Bergendahls. Den dyraste lågprisbutiken var Prisextra vid Norrtull, en butik som ägs av Rudolf Lundin.

Fri Köpenskap undersökte de absolut billigaste alternativen av varor som fanns i butikerna samma dag i november. Tidningen jämförde priset på sammanlagt 40 olika produkter inom frukt och grönt, kött och chark, mejeri, bröd, djupfryst och kolonial.

När slutsummorna räknats om till kilo- och literpriser var Lidls varor billigast. Där kostade de 40 varorna sammanlagt 933:59 kronor, tätt följt av Willys där varorna kostade 960:07 Trea i undersökningen kom City Gross där kostnaden var 966:81 och fyra blev Prisextra med 1195:05.

De fyra butiker som besöktes representerar fyra olika affärsidéer, vilket gör att undersökningen i första hand visar olika prisstrategier mer än vilken kedja som är bäst ur konsumenternas synpunkt, skriver Fri Köpenskap.

Läs mer om prisundersökningen i dagens pappersutgåva av Fri Köpenskap.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063