23948sdkhjf

Ger inte upp Safeway-strid

Asda, trea på den brittiska dagligvarumarknaden och tvåan Sainsbury för åter samtal om att få köpa "stora paket" av Safeways butiker, uppger brittisk press.

Det hela ska vara ett sista försök att hindra den mindre konkurrenten Morrisons från att köpa Safeway, som är Storbritanniens fjärde största kedja. Morrisons har tidigare fått grönt ljus av konkurrensmyndigheterna att köpa större delen av Safeway, mot att en liten del av butiksnätet säljs av.

Asda, som ägs av amerikanska Wal-Mart, uppges sitta i förhandlingar om att köpa 50-70 stora Safeway-butiker, vilket kan jämföras med de 17 som Konkurrens-kommissionen givit tillstånd till.

Uppgifterna gör också gällande att Sainsbury förhandlar om att köpa "ett stort paket" av mellanstora butiker trots att kommissionen endast gav tillstånd till att kedjan får ta över 24 Safeway-butiker.

Sainsbury och Asda tros ha återupptagit samtalen med Safway sedan handels- och industridepartementet klargjort att de inte inte kan köpa fler butiker av Safeway än de 53 som kommissionen angett, om de inte dessförinnan har fått samtycke av landets Konkurrensombudsman (Office of Fair Trading, OFT).

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063