23948sdkhjf

4-5 Netto öppnar i Stockholm

Netto Sverige öppnar med största sannolikhet 4-5 butiker i Stockholm första halvåret 2004. Det formella beslutet fattas på ett styrelsemöte i nästa vecka.

Det avslöjade Thomas Hansen, regionchef för Netto i Stockholm, vid Fri Köpenskaps frukostseminarium om lågprishandeln på fredagsmorgonen.

- Vi har köpt och hyrt fastigheter, berättade Hansen som också avslöjade att Netto ska hyra en lagerfastighet i Stockholm och att man även kommer att bygga ett eget lager i regionen.

Även residensstäderna Uppsala, Örebro och Västerås är prioriterade när Netto nu börjar etablera butiker längre norrut i landet. Tidigare har man koncentrerat i Sydsverige där det för närvarande finns 25 butiker, med Västervik som den norra utposten.

Nästa vecka öppnar kedjan ytterligare tre butiker, i Karlskrona, Växjö och Älmhult.

Stockholmssatsningen kommer egentligen omkring tre år för tidigt jämfört med Nettos ursprungliga planer. Men i och med att den politiska ledningen i stadshuset, med finansborgarrådet Annika Billström (s) i spetsen, vill ha fler lågprisbutiker i Stockholm, har man fått tänka om.

- Det är nu tåget går. Vi kan inte komma till Billström om tre år och säga att vi vill öppna butiker, sade Thomas Hansen som också avslöjade att det är tufft att konkurrera med Lidl på fastighetsmarknaden. Tyskarna trissar upp priset på tomter och dammsuger marknaden på lågprislägen.

Just på grund av att det är nu som lågprisvågen drar över Stockholm trodde Hansen att det inte är otänkbart att även den tyska lågprisgiganten Aldi kan kliva in på marknaden. De brukar komma något år efter Lidl, men förutom rykten hade han inte några konkreta uppgifter om att marknadsettan bland de tyska lågprisgiganterna också är i antågande.

I Sverige hälftenägs Netto av Dansk Supermarked och Ica AB, men Thomas Hansen berättade att han ser Icabutikerna som konkurrenter.

Nettokedjan startade i början av 80-talet i Danmark där man i dag driver omkring 360 butiker. Senare har expansionen skett i norra Tyskland, i England och i Polen. I fjol öppnade de första butikerna i Sverige, och Thomas Hansen förutspådde att expansionen här kommer att ta fart under 2004. I Stockholmsregionen såg han en potential på cirka 100 lågprisbutiker.

När Nettosatsningen blir lönsam är oklart, men enligt Tomas Hansen kan det dröja omkring fem år innan Ica får tillbaka pengarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11