23948sdkhjf

Ahold-granskning "frustrerande"

Holländska finansinspektionen har inget lagligt stöd för att genomföra en djupgående undersökning av den skandaldrabbade detaljhandelsjätten Royal Ahold.

Myndigheten har nu uttalat sin frustration över detta förhållande. Myndigheten anser att en granskning är angelägen "baserat på vad man vet".

Enligt inspektionens styrelseordförande, Docters van Leeuwen, har organisationen fått skulden för saker utanför dess kontroll.

- Vi arbetar så mycket vi kan för att förbättra regleringarna, men vi slåss med bakbundna händer, säger han enligt Planet Retail. Han syftar på hinder i form av lagar om integritet för privatliv, en klar uppdelning mellan olika myndigheters ansvar och den långsamma takten som ny och strängare lagstiftning introduceras i Nederländerna.

Ahold granskas för närvarande av en allmän åklagare, men den undersökningen introducerades av att Ahold frivilligt delade med sig av bevis, som relateras till oriktig konsolidering av samägda bolag. Enligt Planet Retail kan det utgöra grunden för ett åtal, men åklagarens undersökning väntas inte bli klar förrän i början av 2004.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062