23948sdkhjf

Premiär för "Wool-Cal" i Sydney

Detaljhandelsjätten Woolworths avslöjade i fredags att de tre första bensinstationerna som ska drivas i samarbete med oljebolaget Caltex ska öppna i Sydney.

Enligt planerna ska de båda företagen driva nästan alla Woolworths 300 bensinstationer i ett gemensamt bolag. Detsamma gäller åtminstone 130 av Caltex stationer som ligger i närheten av Woolworths butiker.

Starten sker innan uppgörelsen är helt klar, och det pågår även en utomstående granskning.

Enligt Planet Retail undersöker den australiensiska konkurrensmyndigheten om affären kan leda till konkurrensbegränsning eller så kallat diskriminerande uppträdande.

En nyckelfråga gäller huruvida alla punkter i franchiseavtalen mellan företagen och de som driver servicestationerna också gäller när det samägda företaget träder in som franchisegivare.

Woolworths har samtidigt bekräftat tidigare prognoser om att koncernens vinst kommer att öka med mellan 10 och 15 procent på årsbasis, vilket bland annat hänger samman med bättre försäljning i butiker som varit öppna i minst ett år.

- Vår försäljning i jämförbara enheter har stärkts under andra kvartalet, besparingarna är på spåret och vår prognos om förtjänsten för helåret består, sade styrelseordföranden James Strong enligt Planet Retail.

Woolworths har också meddelat att vin- och spritdivisionen sägs kunna möta målet om en försäljning på motsvarande drygt 11 miljarder kronor för helåret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109