23948sdkhjf

Lidl pressar Bålstahandlare

För de lokala handlarna har Lidls öppnande i Bålsta varit klart kännbart, skriver Dagens Industri.

Vivohandlaren Anders Lindqvist, som omsätter cirka 40 miljoner kronor, har tvingats att säga upp extrapersonal motsvarande en och en halv tjänst till följd av sämre försäljning.

- Självklart innebär ökad konkurrens att det blir tuffare. Det är små marginaler som handlare, konstaterar han enligt DI.

Trots ett försäljningstapp på över 10 procent känner sig Anders Lindqvist ändå positiv.

- Det har varit så mycket hysch-hysch. Man orkade inte längre höra att snart är det dags. Vi trodde inte vi skulle tappa så mycket som vi gjort. Men jag ser redan nu en återhämtning och det kanske slutar med ett tapp på ett par procent, säger han till tidningen. Ica Kvantum i Bålsta Centrum omsätter 245 miljoner kronor per år. Den första veckan med Lidl tappade Ica Kvantum 10 procent av sin försäljning, men läget har stabiliserat sig och Icahandlaren Rickard Johansson räknar i dag med en försäljningsökning. Efter två månader med Lidl är han lättad. - Vi ökar vår försäljning med ett par procent, så vi är nöjda. Vi trodde att Lidl skulle påverka oss mer. Jag har stor respekt för Lidl, men jag trodde att de skulle vara bättre, säger han enligt Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079