23948sdkhjf

Muthärvan: Ett 90-tal inblandade

Cirka 90 av Systembolagets butikschefer och minst tre av företagets 28 områdeschefer är indragna i muthärvan.

Nu har ytterligare en områdeschef informerat sin chef, en av de två försäljningscheferna, om att han deltagit i en mutresa till Barcelona som betalats av leverantören Bibendum, skriver Dagens Nyheter på måndagen.

Den nu aktuelle chefen erkände nyligen att han rest till Barcelona på en resa betald och arrangerad av vinleverantören Bibendum. Chefen säger till DN att han ännu inte fått något besked från Systembolaget om sin framtid. Han har heller inte skilts från arbetet som områdeschef.

Det är inte första gången Bibendum, en av de tio största leverantörerna av vin och sprit, anklagas för att ha mutat butikschefer. För tio dagar sedan berättade DN om hur Bibendum bjudit flera butikschefer på eftersläckning vid en konferens i Västerås i oktober förra året.

- Vi har startat en intern granskning för att få alla fakta om vad Bibendum gjort på bordet och också bjudit in Systembolaget till ett möte. Innan utredningen är klar vill vi inte uttala oss om enskilda anklgaelser, säger Dag Fladby, koncernchef vid Scandinavium Beverage Group där Bibendum ingår, till Dagens Nyheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078