23948sdkhjf

Ica väntar på monpolets fall

Icas hälso- och skönhetskedja Etos väntar otåligt på att det svenska apoteksmonopolet ska falla och de receptfria läkemedlen ska släppas fria.

- Etos är ett strategiskt testprojekt inom Ica inför det svenska apoteksmonopolets fall, säger Etos vd Christina Ståhl, till Dagens Industri.

Christina Ståhl anser att en avmonopolisering av svenska Apoteket är viktigt för Etos framtida expansion i Sverige.- Det här med receptfria läkemedel är ju någonting som hela den svenska dagligvaruhandeln jobbar med, så det är en bred fråga där Etos är en aktör bland många. Vår fördel är att vi har kunskap från våra kolleger i Holland som gör att vi kan agera ganska snabbt när monopolet faller, säger Christina Ståhl till tidningen och tillägger:

- Visst är det lustigt att svenska staten tillåter att man kan köpa cigaretter överallt i alla kiosker och butiker dygnet runt, men att man inte kan köpa antirökpreparat som exempelvis nicorettplåster på samma sätt. Man borde väl vilja främja att tillgängligheten är hög på produkter som får oss att må bra.Etos driver i dag åtta butiker – sju i Stockholm och en i Linköping. På torsdag öppnar Etos sin nionde butik i Västerås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094