23948sdkhjf

Aholds förlust 1,1 miljard

Icas hälftenägare, den nederländska detaljhandelsjätten Royal Ahold, rapporterar en försäljning på 13 miljarder euro, cirka 117 miljarder svenska kronor, för årets tredje kvartal. Nettoförlusten är 122 miljoner euro, cirka 1,1 miljarder kronor.

Rapporten var en besvikelse för aktiemarknaden. I den inledande handeln på Amsterdambörsen sjönk aktien. Klockan halv elva på onsdagsförmiddagen handlades en Ahold-aktie till 8:21 euro, en nedgång med 0,73 procent jämfört med tisdagens stängningskurs.

Aholds försäljningsminskning under kvartalet var 7,1 procent, vilket främst förklaras med dollarns fortsatta fall mot euron.

För de första tre kvartalen var Aholds försäljning 43,3 miljarder euro, cirka 390 miljarder svenska kronor.

Om kursförändringarna, främst dollarraset, räknas bort steg försäljningen med 3,3 procent, enligt ett pressmeddelande från koncernen.


Enligt Ahold ökade försäljningen med 3,2 procent i USA och med 1,3 procent i Europa.

Rörelseresultatet för de första nio månaderna har fallit med 53,4 procent till en förlust på 857 miljoner euro, cirka 7 miljarder kronor.

Nettoförlusten stannar dock vid 62 miljoner euro, drygt en halv miljard kronor. Det kan jämföras med de 17 miljarder euro i vinst som koncernen redovisade för samma period i fjol.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062