23948sdkhjf

Vin & Sprit till salu på sikt

Statsminister Göran Persson kan tänka sig att sälja Vin & Sprit. Men först när värdet på bolaget ökat med ytterligare ett antal miljarder kronor.

Persson pekade vid ett besök i Kumla på att han under sin finansministertid erbjöds tio miljarder kronor för Vin och Sprit. Numera värderas bolaget till 30 miljarder-40 miljarder kronor. Om fem år kanske det är uppe i 50 miljarder-60 miljarder, enligt Persson.

- Någonstans når det sitt tak och då ska vi naturligtvis diskutera en försäljning och ta hem de pengarna, sade Persson vid ett besök på Kumlaanstalten på onsdagen, enligt Svenska Dagbladet/Tidningarnas Telegrambyrå.

Vin & Sprit levererar in någon miljard till statskassan varje år och Persson vill att kassakon ska växa lite till.

- Det gör den säkert. Det är en mycket framgångsrik internationell verksamhet. Det är stora marknader som öppnas upp för dem. Det är bara frågan hur det här ska tas hem.

De borgerliga partierna har tidigare varit positiva till en försäljning av Vin & Sprit . Enligt uppgifter i tidningen Expressen är flera miljöpartister också inne på en försäljning efter de senaste mutaffärerna. Därmed skulle det kunna finnas en riksdagsmajoritet för att sälja.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062