23948sdkhjf

Aholdstämman: Katastrofalt år

- 2002 var ett katastrofalt år för Ahold, upprepade avgående styrelseordföranden Henny de Ruiter vid onsdagens aktieägarstämma.

Han medgav också att såväl företagsledningen som styrelsen känt sig ansvariga för händelserna på US Foodservice, men tillade att de hade blivit förda bakom ljuset av det sofistikerade bedrägeriet som begåtts där.

de Rutier kunde inte ge någon närmare information om konsolideringen av bland annat Ica, eftersom undersökningar fortfarande pågår.

Enligt de Ruiter ska styrelsen nu förnyas gradvis, och han själv ersätts nu omedelbart med Karel Vuursteen, som blev ledamot i maj 2002.

Vursteen själv sparade inte på lovorden när han talade om hur de Ruiter hanterat krisen i US Foodservice som blev allmänt känd den 24 februari.

- Du gjorde ett fantastiskt jobb som tillförordnad vd, och tillbringade många dagar och nätter i förhandlingar med advokater, revisorer och bankmän. Du höll oss alla samman och genom detta höll du Ahold vid liv, sade han i sitt tacktal.

Aholds nye finansdirektör, Hannu Ryöppönen, sade att resultaten för de första tre kvartalen 2003 var en besvikelse. Han konstaterade att intäkterna från alla verksamheter har sjunkit.

Ryöppönen tillade att det delvis hänger samman med att vi fortsätter att lida av effekterna av de frågor som Ahold tillkännagav den 24 februari.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062