23948sdkhjf

Spannmålsodlarna överklagar dom

Spannmålsodlarna överklagar tingsrättens dom i sprutfilmsmålet till Marknadsdomstolen.

– Det är med viss förvåning vi ser att Spannmålsodlarna överklagar domen och vill driva frågorna om kunskapsspelet och informationsskyltarna om övergödning vidare i Marknadsdomstolen, säger Anna-Lena Högfeldt, marknadsdirektör i Coop Sverige.

– KF kommer att bestrida Spannmålsodlarnas yrkanden och vi kommer dessutom kräva full kostnadstäckning, säger hon i ett pressmeddelande.

Vissa av de ursprungliga kraven har Spannmålsodlarna släppt, bland annat frågan om reklamfilmen där en kypare sprutar på maten samt om att fåglar trivs bättre på ekologiska jordbruksmarker.

Enligt ATL:s nättidning anser Spannmålsodlarna det är fel att de ska ersätta en del av KF:s rättegångskostnader och yrkar i stället på ersättning för sina utgifter för rättsprocessen i Marknadsdomstolen.

Samma dag som Spannmålsodlarna lämnade in sitt överklagande skickade KF en begäran om att föreningen ska betala de av tingsrätten utdömda dryga 1,2 miljoner kronor som ersättning för KF:s rättegångskostnader. Pengarna, eller motsvarande säkerhet, vill KF ha senast 19 december, något Spannmålsodlarnas ordförande Björn Lundberg tycker är uppseendeväckande.

- Vi har aldrig hört talas om något liknande och det tror jag ingen annan i den juridiska världen gjort heller. Det är rent otroligt att de beter sig på det sättet efter att vi överklagat den första domen, säger han till ATL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078