23948sdkhjf

Ny Greenpeace-aktion mot Coop

En rad Coop-butiker i södra och västra Sverige uppvaktades under lördagen av ett luciatåg från Greenpeace. Med grismasker och tomteluvor protesterade miljöaktivister mot att Coop, enligt organisationen, säljer köttprodukter som är genmodifierade.

Coop understryker i sin egen policy att konsumenterna har rätt att bli informerade om produkter som produceras med hjälp av genteknik. Liksom Greenpeace anser Coop att odling av GMO kan innebära miljörisker. Ändå ser vi hundratals produkter på Coops hyllor som kommer från djur som göds upp på miljöfarligt genmanipulerat foder. Dessutom saknar de märkning! Det är hyckleri”, säger Dan Belusa från Greenpeace, i ett pressmeddelande.

Greenpeace anmälde 10 december företaget för vilseledande marknadsföring till Konsumentombudsmannen, KO.

För ett par månader sedan hängde miljöorganisationen en 96 kvadratmeter stor banderoll med texten "Coop ljuger om genmaten" på Katarinahissen framför Coop:s huvudkontor i Stockholm.

Dessutom hade man dessförinnan i fem dagars tid klistrat varningsmärken på köttvaror i en rad Coop Forum- butiker.

Coop Sverige tillbakavisar dock kritiken och hävdar, då som nu, att man inte säljer mat som innehåller GMO.

– Vid ett flertal tillfällen har vi till såväl Greenpeace som till allmänheten kommenterat att vår policy om GMO gäller för innehållet i produkterna inte för en indirekt användning, till exempel foder, säger Åke Natt och Dag, miljöchef på Coop

Sverige i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125