23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Curry kan ha giftigt färgämne

EU:s Ständiga kommitté för livsmedelskedjan och djurhälsa har utfärdat en rekommendation om att kontrollen av det otillåtna färgämnet Sudan ska utökas till fler sorter.

Dessutom ska även curry förutom chili och chiliprodukter kontrolleras.

Sommaren 2003 beslöt EU om speciella skyddsåtgärder därför att Sudan 1, ett rött färgämne, hade hittats i chiliprodukter från Indien. Kommissionen beslöt även att medlemsstaterna ska ställa krav på att importerad och krossad eller mald chili ska åtföljas av ett intyg som garanterar att det otillåtna färgämnet inte ingår.

Genom EU:s varningssystem har fyra partier som nått Sverige hittills kunnat spåras och beslagtas.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.097|