23948sdkhjf

Berlusconi vill rädda Parmalat

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi sade på lördagen att regeringen ska ingripa för att rädda mejerijätten Parmalat, som är konkurshotat efter en redovisningsskandal. På söndagen uppgav Financial Times att hålet i bokföringen kan uppgå till  hela 63 miljarder kronor.

- Situationen är väldigt allvarlig. Regeringen kommer att ingripa i första hand för att rädda företaget och dess industriella sektor, och för att rädda jobben, sade premiärminister Silvio Berlusconi på en presskonferens på lördagen.

Financial Times uppgav på söndagen att redovisningsskandalen kan vara större än befarat. Enligt källor med insyn i Parmalats affärer kan det röra sig om så mycket som 63 miljarder kronor som fattas, tidigare uppgifter har gjort gällande att det handlade om drygt 35 miljarder.

Vid lunctid på fredagen stoppades Parmalat-aktien från handel på Milanobörsen, och innan dess hade värdet fallit med 66 procent. Bara en tiondel av börsvärdet för en vecka sedan återstod.

Under helgen har den nya ledningen, som tillträdde i måndags, suttit i krismöten för att försöka rädda det företag som av internationell affärspress beskrivs som Europas Enron.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063