23948sdkhjf

Hagen vill köpa Aholds andel

Norrmannen Stein Erik Hagen vill ta över Ica från den skandaldrabbade hälftenägaren Ahold.

- Min önskedröm är att driva Ica som ett familjeföretag tillsammans med Icaförbundet. Ahold har inte tillfört Ica någonting. Inga synergier, ingen kunskap, ingenting, säger han enligt Dagens Industri.

I en intervju med tidningen menar Hagen att den insats som den nederländska matjätten Ahold gjort genom sitt hälftenägande i Ica inte varit vatten värd.Själv har Hagen genom att sälja sitt imperium Hakongruppen till Ica blivit ägare till 20 procent i den svenska matjätten.- Vid samgåendet talade vi om synergier genom Aholds världsomspännande inköpsnät. Jag har inte sett till några synergier, och jag tror inte att de kommer. Det talades om att de kunde tillföra kunskap om detaljhandel. Jag säger bara att Ica kan mer om detaljhandel än vad Ahold kan. Det enda de har visat att de kan är att tricksa med siffror."Hagen mosar metodiskt alla de argument som användes för att rättfärdiga utförsäljningen av hälften av Sveriges största dagligvaruföretag.

- Före Ahold var vi störst i Norge. Nu är vi nummer tre, efter både Norgesgruppen och Coop. Det har bara gått utför sedan de kom in, säger Stein Erik Hagen till DI.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096