23948sdkhjf

"Parmalats pengar borta för alltid"

Italienska undersökningsdomare uppgav på måndagen att de har gjort stora framsteg för att ta reda på hur åtminstone 3,95 miljarder euro, drygt 35 miljarder kronor, försvann från kontona hos mejerijätten Parmalat som i dag, tisdag, förväntas lämna in en konkursansökan.

- Vi förstår allt nu. Men pengarna kommer vi aldrig att få se, sade en av dem som deltar i undersökningarna till Financial Times.

Parmalats grundare, Calisto Tanzi, och ytterligare två personer i ledningen med ansvar för finanser, var bland 20 personer som förhördes under måndagen.

Domstolen i Milano fokuserar nu på var pengarna och värdepappren finns. Det rör sig om cirka 35 miljarder kronor som ska ha funnits på ett konto hos Bank of America på Caymanöarna. Men Parmalat uppgav i fredags att något sådant konto inte existerar. Det dokument som intygade kontots existens var ett falsifikat.

Förhören gäller även ytterligare 3 miljarder euro som befaras ha försvunnit. Sammanlagt rör det sig alltså om nära 7 miljarder euro, drygt 63 miljarder kronor som saknas i det som kallats Parmalats svarta hål i räkenskaperna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078