23948sdkhjf

Kesko ska testa lågpris i Finland

Kesko Livs ska testa lågprisbutiker i Finland. Målet är att förbättra förutsättningarna för K-gruppens konkurrenskraft, skriver Kesko i ett pressmeddelande.

Enligt planen ska testbutiker öppnas våren 2004 i Anjalankoski, Jämsänkoski, Haukipudas, Kotka, Mänttä, Vanda, Viitasaari, Virdois och Ylivieska.

Beslut om testets längd och de fortsatta åtgärderna kommer att fattas senare under år 2004. Testbutikerna leds av Kesko Livs och de förestås inte av K-köpmän.


K-köpmannaverksamheten utgör fortfarande Kesko Livs kärnverksamhet i Finland och det investeras också i fortsättningen på den genom att utveckla butiks- och kedjekoncepten för att bättre motsvara kundernas behov. Syftet är att trygga K-gruppens ledande marknadsposition i Finland.

För närvarande finns det i Finland 50 K-citymarketbutiker, 145 K-supermarketbutiker, 350 K-marketbutiker, 380 K-extra och 40 K-pikkolo. Därtill finns det cirka 100 K-kundavtalsköpmän. Antalet K-matköpmän uppgår till närmare 1 000.


I Estland äger Kesko Livs landets största lågpriskedja, Säästumarket. Till kedjan hör 45 butiker. I Lettland har Kesko Livs 11 SuperNetto-lågprisbutiker. Därtill har Kesko Livs Citymarketvaruhus i Estland och Lettland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063