23948sdkhjf

Carrefour i ny miljardaffär

Franska dagligvarujätten Carrefour har sålt fastigheter för motsvarande 4,7 miljarder kronor i december, rapporterar koncernen i ett pressmeddelande.

Den första affären omfattar 20 gallerior i Frankrike, Spanien, Italien och Grekland, som har sålts för 230 miljoner euro. Köpare är franska fastighetsbolaget Klepierre. Det betyder att Carrefour helt kliver ur galleriorna, som inte tillhör kärnverksamheten.

I en andra affär såldes 14 fastigheter med hypermarkets i Spanien, Italien och Grekland för 355 miljoner euro. Köpare var ett konsoritum med bland andra den franska banken Credit Agricoles försäkringsrörelse Predica och italienska försäkringsbolaget Assicuranzioni Generlis franska dotterbolag.

Carrefour hyr numera lokalerna för de butiker som ligger på de fastigheter som sålts.

Koncernen meddelar också att försäljningen av de chilenska tillgångarna är klar. Butikerna har sålts till Distribucion Y Servicios Group, D&S, och gav 100 miljoner euro, vilket är 60 mer än den förväntade försäljningen 2004.

Efter Parisbörsens stängning i kväll, torsdag, ska Carrefour offentliggöra sina försäljningssiffror för fjärde kvartalet och hela 2003.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063