23948sdkhjf

Gumabon ny vd för Hilton Food

Erik Gumabon från Ica Sverige blir vd för Hilton Food Group Sverige och kommer att ha huvudansvaret för företagets anläggning i Västerås.

Sedan 2001 har Ica planerat en köttpaketeringsanläggning och i maj förra året blev det klart att brittiska Hilton Food Group blir samarbetspartner.

Anläggningen byggs och ägs av Ica men drivs av Hilton Food Group Sverige som ska leverera kött enbart till Icas butiker. I juni förra året togs första spadtaget till anläggningen i Hacksta i Västerås, granne med Icas centrallager. Anläggningen tas i drift i september 2004.Erik Gumabon har arbetat med färskvaror i 13 år, de senaste två och ett halvt åren med konsumentpackat kött inom Ica. Han har även varit verksam inom det numera nedlagda näthandelsföretaget Mercant.com.

Den 1 september tillträder Gumabon som vd för Hilton Food Group Sverige, men börjar redan nu gå in i den nya rollen.- Jag lämnar Ica som arbetsgivare, men mitt fokus är detsamma, dvs att Ica ska bli bäst på färskvaror och att köpmännen ska kunna driva lönsamma butiker, säger Erik Gumabon enligt ett pressmeddelande från Ica Sverige.

Icas köttpaketeringsanläggning beräknas skapa omkring 400 jobb i Västerås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078