23948sdkhjf

Tetra Pak nekar till anklagelser

Tetra Pak svär sig fritt från anklagelserna om deltagande i redovisningsskandalen i italienska livsmedelsföretaget Parmalat. På tisdagen överlämnade företaget sin dokumentation om betalningar till Parmalat till de italienska myndigheterna.

Tetra Pak medger att Parmalat, liksom andra stora kunder, fått bidrag till marknadsföring samt rabatt på de förpackningar som de har köpt av Tetra Pak. Totalt har över 2 miljarder kronor utbetalats.

– Vi har granskat samtliga centrala betalningar som vi gjort till Parmalat sedan 1995 och har inte upptäckt några betalningar som medvetet har gjorts till familjen Tanzi eller andra individer. Tvärtom har samtliga dessa betalningar gjorts till de bolag som Parmalat instruerat Tetra Pak till, skriver Tetra Pak i ett pressmeddelande.

Frågan uppges ha stor betydelse och Tetra Pak kommer att erbjuda de italienska myndigheterna fortsatt stöd, enligt Jörgen Haglind, Informationsdirektör på Tetra Pak.

Parmalats sparkade finansdirektör Fausto Tonna har i förhör med italienska polisen hävdat att Tetra Pak satt in över en halv miljard kronor på Parmalatgrundarens Calisto Tanzis privata konto.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109