23948sdkhjf

Snart 30 Lidlbutiker

Om två veckor öppnar tyska lågpriskedjan Lidl två nya butiker i Lindesberg respektive Landskrona och är då uppe i sammanlagt 30 butiker i Sverige.

Det skriver Fri Köpenskap i fredagens pappersutgåva.

Lidl öppnade sina elva första svenska butiker den 25 september förra året och har i rask takt kommit upp i nuvarande 28. De fyra senaste slog upp portarna i Karlskoga, Malmö, Mariestad och Arboga under december.

Men många fler är på gång. Nyligen annonserade Lidl efter en butikschef, med sista ansökningsdag den 5 januari, till en butik i Mölnvik i Värmdö utanför Stockholm.

Just nu läggs taket på butiken som ser ut att kunna öppna under våren. Det betyder att den Ica Kvantum och Willys som ligger i samma område får ytterligare konkurrens. Och bara en kilometer därifrån, i Charlottendal, byggs en ny Coop Forum som öppnar i höst.

– Många anser att Värmdö nu är självförsörjande vad gäller dagligvaror, säger Värmdö kommuns exploateringschef, Bo Reichenberg.

Längre västerut, i Skärholmen i Stockholm, håller också en Lidlbutik på att byggas och förberedelser pågår i Järfälla norr om Stockholm.

Ett öppnande drar närmare även i Finspång. Via annonser söker Lidl både butikschef och två ställföreträdande chefer. Senaste ansökningsdag är den 9 februari. Dessutom söks butikspersonal och chefer till Säffle, Lidköping och Halmstad.

Trollhättan får troligen också snart en Lidlbutik, lagom till påskhandeln.

Läs mer i papperstidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063