23948sdkhjf

Rekordresultat för H & M

H & M Hennes & Mauritz AB redovisar en rekordvinst på 9,6 miljarder för 2003. Efter skatt ökade vinsten med 12 procent till 6,3 miljarder.

Resultatet och rörelsemarginalen har ökat på samtliga marknader och är de bästa koncernen uppnått. Utdelningen föreslås bli 2:90 kronor per aktie, jämfört med 2:60 i fjol. Dessutom tillkommer en bonusutdelning och den sammanlagda utdelningen föreslås bli 6 kronor per aktie.

Omsättningen, exklusive moms, var 48 miljarder jämfört med 45 i fjol. Under fjärde kvartalet ökade omsättningen med 2 procent till 13,9 miljarder exklusive moms. Och under julmånaden -- december -- steg försäljningen med hela 11 procent. Alla jämförelser är gjorda med motsvarande perioder föregående år.

Under 2004 planerar koncernen att öppna 140 nya butiker, bland annat fem butiker i Kanada och två butiker i Slovenien, som är en helt nya marknader för H& M. Huvuddelen av expansionen kommer att ske i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, USA, Spanien och Polen.

De två kanadensiska butikerna kommer att öppna i Toronto under våren. I Slovenien öppnar butiker till hösten, i huvudstaden Lubljana och Maribor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078