23948sdkhjf

Arla redo köpa Parmalatbolag

Koncernchef Åke Modig avslöjar i Fri Köpenskap att Arla Foods är berett att köpa delar av mejerijätten Parmalats verksamheter. Samtidigt uppger Modig att Arla har fordringar på 30-35 miljoner kronor i den italienska koncernen, som skakas av Europas största finansskandal i modern tid.

- I ett sådant här läge undersöker vi förstås om det kan vara intressant för oss att ta över den del av Parmalats företag i de regioner där vi har ett kundförhållande. Skulle något bli till salu ska vi alla fall titta på möjligheten, säger Åke Modig till Fri Köpenskap.

Åke Modig har i tidigare intervjuer med Fri Köpenskap deklarerat att koncernen vill växa i Tyskland och Sydeuropa. I dag är Arla Foods, som är världens fjärde största mejerikoncern, marknadsledare i Sverige, Danmark och Storbritannien.


Enligt Åke Modig uppgår fordringarna på Parmalat till 4-5 miljoner dollar, tillgodohavanden som är säkrade via försäkringar och så kallade oåterkalleliga kreditbrev.

- I vår värld är det inte stora pengar, men det är mycket om man åker på en kreditförlust på dem. Normalt försäkrar vi all vår export, även när den går till stora företag. Det ska handla om otur om vi har oförsäkrade exporter, säger han till Fri Köpenskap.

Förutom att Arla har Parmalat som kund i Sydamerika är Arla också indirekt kund till Parmalat.

– Det gäller någon juicesort som vi köper från ett företag som ingår i Parmalatgruppen, men det är marginellt, säger Åke Modig. De här affärerna rullar på, även om vi nu är ännu mer vaksamma. Läs mer pappersutgåvan av Fri Köpenskap. På grund av ett haveri i en tryckpress levereras tidningen till kunderna först på måndagen. Fri Köpenskap beklagar det inträffade.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063