23948sdkhjf

Klart för åtta Netto i Stockholm

Netto tänker öppna ett tiotal butiker i Stockholms- och Mälardalsregionen under året. Mer än åtta lägen är klara, varav ett på S:t Göransgatan på Kungsholmen i Stockholms innerstad, skriver Fri Köpenskap.

Inbrytningen i Stockholm är dock något försenad på grund av att det tagit längre tid än väntat att hitta en lämplig lagerlokal. De första butikerna beräknas nu öppna under andra halvåret i stället för första halvan som det var tänkt.

– Jag skulle tippa på att en etablering sker från början av andra halvåret. Logistiken måste vara på plats innan vi kommer igång. Förhoppningsvis blir det klart med lager inom närmaste veckan, säger Thomas Hansen, Nettos etableringschef för Stockholms- och Mälardalsregionen som även påpekar att det tar tid att anställa och utbilda personal.

Han räknar med att ett tiotal butiker öppnas under året i Stockholms- och Mälardalsregionen.

Netto hyr redan en butikslokal på S:t Göransgatan i Stockholms innerstad. Det är även klart att det blir en butik i Danderyd, en i Hemköps gamla lokal i Strängnäs, två butiker i Uppsala, en i Salems centrum söder om Stockholm, en i Bäckby centrum i Västerås och ytterligare en i gamla Vårfruhallen i Enköping.

– Det finns några ställen till som är klara men av respekt för fastighetsägaren har jag lovat att hålla tyst än så länge. Vi har en hel del på gång och det kommer att hända mycket de närmaste månaderna, både i Stockholm och resten av Mälardalen.

När det gäller Stockholm, som är högprioriterat, är Netto bland annat även intresserat av Farsta Strand.

– Planerna är att det ska byggas en hel del bostäder där och jag ser det som ett väldigt intressant projekt.

Netto har i dag 28 butiker i Sverige, varav den nordligaste hittills ligger i Västervik.

Målet är att öka antalet butiker med 15-20 per region och år i framtiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125