23948sdkhjf

Kraftigt vinstlyft för Sardus

Livsmedelstillverkaren Sardus, som är noterat på Stockholmsbörsens A-lista, visar ett förbättrat resultat för andra året i följd.

Resultatet före skatt 2003 uppgick till 110 Mkr, vilket är en ökning med åtta procent. En stor del av vinstökningen hänför sig till fjärde kvartalet. Vinsten per aktie, 7,55 kr motsvarar en ökning med 12 procent jämfört med 2002.Styrelsen föreslår bolagsstämman en utdelning på 5,00 kronor per aktie, en höjning med 50 öre. Det innebär att 68 procent av nettovinsten delas ut, vilket placerar Sardus i topp bland börsens tillverkande företag.Resultat före skatt för fjärde kvartalet 2003 uppgick till 40 miljoner kronor (30 miljoner för samma period i fjol). Efter skatt blev vinsten 28 miljoner jämfört med 20 i fjol, skriver Sardus i ett pressemeddelande.

Sardus vd Ragnar Bringert bekräftade vid fredagens analytikerträff att man vill öka den organiska tillväxten genom förvärv.

- Vi har en önskelista på företag i Sverige, Danmark och Finland. Historiskt sett har vi gjort ett förvärv per år. En god gissning är att vi lyckas med det i år också, sade han till Fri Köpenskap.

Historiskt har Sardus organiska tillväxt varit 3 procent per år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062