23948sdkhjf

Axfood närmare nordisk storaffär

Möjligheterna för Axfood att genomföra sin sedan länge omtalade nordiska strukturaffär har ökat. Kassan är välfylld efter att koncernen sålt fastigheter och vd Mats Jansson meddelar att man nu är i form för att göra något större. Aktien stängde på oförändrad kurs. Föregående dag tappade Axfood hela 5:50 kronor sedan det stod klart att resultatet 2003 var en besvikelse.

Vid fredagens träff med aktieanalytiker sade Jansson att det inte pågår några förhandlingar med Norgesgruppen. Det betyder däremot inte att företaget har upphört att vara intressant för Axfood.

- Generellt sett tittar branschens olika aktörer mer på varandra och talar om att gå samman, sade han.


Jansson lät också förstå att det hetaste objektet fortfarande är finländska kooperationen Tradeka, med omkring 10 procent av den finska dagligvarumarknaden.

Jansson sade också att Axfood nu överväger att höja det interna målet för hur stor andel av varorna som ska bära kedjans egna märken, EMV. De interna diskussionerna handlar om att 15-procentsmålet ska ersättas med ett 20-procentsmål.

Även Hemköp ska börja med mer aggressiv prissättning och öka EMV, bland annat genom att kedjan börjar sälja Eldorado-märket. Pris och EMV ska också märkas mer i kedjans reklam.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062