23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Inget fusk med kyckling

Livsmedelsverkets stickprovskontroll i fjol av beredningar av  kycklingkött från andra EU-länder innehöll varken främmande proteiner eller för mycket vatten.

Upptäcker i Storbritannien och Irland för ett par år sedan att det fanns proteiner från andra djurslag i kycklingkött, ledde till Livsmedelsverkets beslut att kontrollera kycklingkött från andra EU-länder under 2003. Totalt togs prover på 28 partier med kycklingköttberedningar, varav 21 från Danmark.

Avsikten med att tillsätta främmande proteiner är att binda vatten och därmed höja vikten på köttet.

- Eftersom konsumtionen av kyckling ökar kraftigt bland svenskar tar Sverige också in mer kycklingkött från andra EU-länder, säger veterinärinspektör Åsa Kjellgren vid enheten för internationell handel i ett pressmeddelande från Livsmedelsverket.

Trots det glädjande resultatet rekommenderar Livsmedelsverket både tillsynsmyndigheter och företag att fortsätta att ta stickprov för att undersöka vattenhalt och främmande proteiner i beredningar av kycklingkött.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.095|instance-web01