23948sdkhjf

Vatten – vapen i kamp om slaktjobb

Kristianstads kommun har under tio år betalat närmare 50 miloner kronor till slakteriföretaget Swedish Meats och dess föregångare Skanek. Nu har Kävlinge kommun kopplat in jurister för att undersöka om Kristianstad bedriver illojal konkurrens om slakterijobb.

Enligt Dagens Industri var pengarna från Kristianstads kommun avsedda för att kommunen skulle få använda grundvattentäkter på Swedish Meats område.

Kommunen har sedan levererat vatten tillbaka till företaget. Men priset har åtminstone de senaste tre åren varit satt så att vattnet i princip har varit gratis..

Swedish Meats har också sluppit att betala den extra avgift som kommunen brukar ta ut av företag som släpper ut mycket syreförbrukande ämnen i sitt avloppsvatten.

Avtalet mellan kommunen och Swedish Meats har kommit i blickpunkten efter beskyllningar i förra veckan från Skånekommunen Kävlinge om att Kristianstad kör med orent spel i kampen om jobben i slakteribranschen.

Sedan en tid pågår en dragkamp mellan Kristianstad och Kävlinge om arbetstillfällena inom Swedish Meats, skriver Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062