23948sdkhjf

"Ahold har sålt Bompreco"

Chefen för CBD, Brasiliens största dagligvarukedja, sade på onsdagen att Ahold redan har sålt den brasilianska kedjan Bompreco. Enligt brasilianska medier är det Wal-Mart som köper. Däremot avstår man från att köpa Aholds näst största brasilianska kedja G. Barbosa Comercial.

- Den information vi har är att Bompreco redan har sålts och det var inte till oss, sade Abilio Diniz, styrelseordförande i Companhia Brasilieira de Distribuicao, CBD, som är noterat på New-York-börsen, enligt affärstidningen Forbes.

Han avböjde att göra ytterligare kommentarer, men enligt brasilianska medier är amerikanska Wal-Mart – världens största detaljhandelskedja – berett att köpa 119 butiker i Bompreco Supermercados do Nordeste.

En talesman för Bompreco sade att han inte vet om affären redan är avslutat eller om vinnaren var Wal-Mart, rapporterar Forbes.

Enligt den brasilianska tidningen Estado de S. Paulo, som citerar anonyma källor, har Wal-Mart bestämt sig för att enbart köpa Aholds största brasilianska kedja Bompreco Supermercados do Nordeste. Däremot avstår man från att köpa den mindre kedjan G. Barbosa Comercial.

Om köpet blir av kommer Wal-Mart att klättra från plats nummer sex till tre inom den brasilianska handeln. Det blir också Wal-Marts första köp i Brasilien sedan företaget etablerades där 1995.

Wal-Mart kommer senare i dag att presentera bokslutet för 2003.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078