23948sdkhjf

Ja till "superkommissionär"

Handelns största lobbyinggrupp, Eurocommerce, välkomnar förslaget om att tillsätta en "superkommissionär" med ansvar för ekonomiska reformer inom EU

Förslaget lades fram i samband med det kontroversiella toppmötet mellan de politiska ledarna i Frankrike, Tyskland och Storbritannien: Jaques Chirac, Gerhard Schröder och Tony Blair.

– Vi välkomnar det här positiva förslaget eftersom det hittills gjorts väldigt lite, i enlighet med Lissabonagendan, för att göra Europa till den mest konkurrenskraftiga, dynamiska och kunskapsbaserade ekonomin i världen, säger Eurocommerces ordförande Dr Bernert, enligt ett pressmeddelande.

Eurocommerce anser att det har talats och skrivits mycket om Lissabon-agendan, men alltför lite har gjort för att skapa de rätta förhållandena för att främja Europas konkurrenskraft och tillåta näringslivet att utvecklas.

Ansträngningar måste nu göras på alla nivåer, lokala, nationella och europeiska, anser Eurocommerce. Främst efterlyser man förslag som underlättar företag att få krediter, reformer av pensionssystemen och program för livslångt lärande.

Enligt Dr Bernert är en kommissionär enligt det brittiskt-fransk-tyska förslaget ett stort steg mot att frågorna blir kvar högst upp på dagordningen och att all ny lagstiftning vägs mot konkurrensaspekter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.051