23948sdkhjf

Sidobrev 1

Den holländska tidningen NRC Handelsblad har publicerat ett brev där Aholds Europachef, Jan Andreae, föreslår att Aholds förslag alltid ska vara utslagsgivande om man inte kan nå konsensus i Icas styrelse.

Ahold förstår att det enligt den bästa tolkningen av aktieägaravtalet, i det fall vi inte kan nå konsensus om en särskild fråga som vi inte kan lösa till aktieägarnas ömsesidiga tillfredställelse, Aholds förslag att lösa den frågan kommer att vara avgörande.

Så skrev Aholds Europachef Jan Andreae till Roland Fahlin och Stein Erik Hagen den 2 maj 2000. Den 5 maj samma år godkände Roland Fahlin och Stein Erik Hagen innehållet. Enligt NRC Handelsblad var det dock Aholds förre finanschef Michiel Meurs som författade brevet.

Samma dag skrev Fahlin och Hagen ett nytt sidobrev. Även det brevet undertecknades med Andreaes namnteckning. Där gör de tre en annan tolkning av aktieägaravtalet, och innehållet står i direkt strid med det första brev som upprättades. Enligt tidningen var även detta brev författat av Michiel Meurs.

Observera att detta brev kan finnas i flera versioner än det ovan publicerade.


------


FAKTA//SÅ ÄGS ICA:Ahold, som är världens tredje största detaljhandelskoncern, äger 50 procent av Ica AB (tidigare Ica Ahold). Köpet offentliggjordes 1999, men slutfördes under 2000.

30 procent ägs av Icahandlarnas Förbund

20 procent ägs av den norske finansmannen Stein Erik Hagen, via bolaget Canica A/S.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062