23948sdkhjf

SSLF lämnar SDH omedelbart

Livsmedelshandlareförbundets, SSLF:s, styrelse har med omedelbar verkan beslutat att säga upp förbundets medlemskap i Svensk Dagligvaruhandel, SDH.

Enligt ett pressmeddelande har beslutet skett efter moget övervägande.


Under de knappt två år som har passerat, har vi på alla sätt försökt att hitta samarbetsformer mellan de båda organisationerna och samtidigt behålla SSLF:s identitet. Det har dessvärre varit omöjligt, skriver förbundet.

Enligt SSLF ser Svensk Dagligvaruhandel inte de olika frågorna ur handlarens perspektiv, vilket är SSLF:s uppdrag och synsätt.

Förbundet skriver att ett sådant förhållningssätt kan SSLF inte stödja

Vi ska fortsätta att verka för våra medlemmars bästa – ur deras eget perspektiv, skriver SSLF.

Någon närmare motivering till varför SSLF lämnar Svensk Dagligvaruhandel ges inte. Det är dock tidigare känt att samarbetet har gnisslat, inte minst sedan Svensk Dagligvaruhandel föreslagit att butiker ska ha licens för att sälja folköl -- ett förslag som väckte ont blod bland handlare.

SSLF är en organisation där enskilda handlare är medlemmar, och den största gruppen är Ica-handlare. Men det finns även medlemmar inom Axfood, Bergendahls, Fri Mat och Vivo Stockholm .

Sedan SSLF lämnat Svensk Dagligvaruhandels är de kvarvarande medlemmarna Ica, Coop, Axfood och Bergendahls, det vill säga de stora aktörerna på den svenska dagligvarumarknaden.

SSLF:s ledamot i Svensk Dagligvaruhandels styrelse har varit Göran Paulsson, Ica-handlare på Värmdö utanför Stockholm. Suppleant i styrelsen har varit förbundets vd Ivan Hernadi.

Övriga ledamöter i SDH:s styrelse är: Axfoods vice vd Anders Nyberg, Spiros Mylonopoulos, vd i Bergendahlsgruppen, Thomas Evertsson, vice vd i Coop Sverige och Per Uebel, vd i Ica Sverige AB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063