23948sdkhjf

Sämre resultat för Vin & Sprit

Vinsten i statliga V&S Group, Vin & Sprit, föll 2003 med 320 miljoner kronor till 1,7 miljarder, vilket företaget förklarar med en svagare USA-dollar. Försäljningen ökade med 21 procent.

Ökningen beror i huvudsak på nyförvärvad verksamhet i Polen.

Räknat i värde ökade försäljningen med 201 miljoner kronor till 9,3 miljarder kronor.

- Vår starka exportinriktning innebär att USA-dollarns fall slog hårt mot oss under fjolåret, säger Peter Lagerblad, vd för V&S Group, enligt ett pressmeddelande.

Dollarraset har påverkat nettointäkterna med ca 800 MSEK och rörelseresultatet med cirka 500 miljoner kronor. Även om bokslutet minskat med 320 miljoner kronor till 1,7 miljarder har den underliggande utvecklingen varit positiv.

- Vi har under året fortsatt arbetet med att integrera de tidigare förvärvade verksamheterna och därmed ytterligare befäst vår starka position i Norden. Genom förvärvet i Polen av Polmos Zielona Góra har vi nu en bra etablering på denna strategiskt mycket viktiga marknad, säger Peter Lagerblad.

Enligt företaget har V&S största varumärke Absolut förstärkt sin position på de flesta marknader, och lanseringen av Absolut Vanlia har mycket positivt bidragit till den fortsatta framgången.

Den totala försäljningsvolymen uppgick under året till 23,4 miljoner nioliterslådor, enligt V & S Group.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109