23948sdkhjf

Politiker vill stoppa köpcentrum

Under mars månad kommer Gävle kommun att fatta beslut om ett nytt och ännu större köpcentrum i Valbo. Nu vill tre politiker stoppa planerna.

"Trots otaliga negativa remissvar, både före och efter utställningen, framhärdar kommunledningen att driva igenom projektet, skriver tre politiker i en debattartikel i Arbetarbladet".

"Miljö-, vänster-, och centerpartiet tog redan på ett tidigt stadium avstånd från utbyggnadsplanerna. Grunden för det är att förslaget bryter mot de nationella och regionala miljömålen, konsekvenserna för friluftslivet den kulturhistoriska miljön, trafiksituationen som redan i dag är ett problem, ökat bilberoende, svårigheter för äldre och funktionshindrade samt ensamstående att göra inköp samt att utbyggnaden är ett hot mot centrumhandeln såväl i Gävle som i omkringliggande kommuner", skriver de tre."Vi hoppas att beslutet i fullmäktige blir ett stopp för utbyggnaden av Valbo Köpcentrum söder om Riksväg 80", slutar Bodil Ceballos, miljöpartiet, Roland Ericsson, centerpartiet, och Ulla Andersson, vänsterpartiet sin debattartikel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046