23948sdkhjf

Willys var billigast i Östergötland

Maten i Axfoods lågprisbutik Willys var 70 kronor billigare än hos Lidl, enligt en undersökning utförd av tidningen Östgöta Correspondenten.

Tidningen har granskat matpriserna i sju butiker i Linköping, Mantorp och Norrköping, vilket skedde genom att jämföra de mest prisvärda alternativen på ett femtiotal matvaror.

Allra billigast var Willys. Där kostade produkterna 1 047 kronor. På Ica Signalen i Ekholmen fick konsumenten betala drygt 350 kronor mer för kassen, eller 1 401 kronor.

Varorna på Lidl i Norrköping var 70 kronor dyrare än på Willys, men Lidl var billigast på mejeri och frukt- och grönt.

Lidl storsatsar i Östergötland och den första butiken i Norrköping är bara en försmak av vad som väntar, skriver Östgöta Correspondenten.

I Linköping har representanter för Lidl talat om att öppna mellan fyra och fem butiker när de träffat kommunala tjänstemän.

Hittills har planerna i Linköping kommit längst i Ekholmen, där man vill bygga en butik i närheten av Brokindsleden. Butikens placering kan bli där Ålerydsvägen och Järdalavägen möter varandra.

Även i Finspång, Mjölby och Motala är planerna långt framskridna och i Norrköping öppnar Lidl av allt att döma inom kort sin andra butik i Klockaretorpet, skriver tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111