23948sdkhjf

Ölimporten pressar Spendrups

Den privata ölimporten fortsätter att pressa Spendrups. Företaget vill inleda MBL-förhandlingar om att dra ned på 31 fasta tjänster vid bryggeriet i Vårby utanför Stockholm och 39 i Grängesberg. Flera av jobben kan komma att omvandlas till vikariat.

- Det handlar om att anpassa vår kostym efter volymen. Det har gått väsentligt sämre än väntat för oss under årets två första månader, och det värsta är att vi inte kan se någon vändning till det bättre, säger företagets presschef Carolin Ekman till Falu Kuriren.

Beskedet om att 39 fasta jobb är hotade i Grängesberg kom som en kalldusch för de anställda på kollektivsidan. Åtgärden betraktas som ett mycket hårt slag mot hela orten, skriver Södra Dalarnes Tidning.

- Det är bara närande personal som drabbas, inga tärande får gå, säger Livsmedelarbetareförbundets lokala fackbas vid Spendrups i Grängesberg, Ivan Eriksson, till tidningen.

Eriksson anser att det är allvarligt att Spendrups tappar volymer.

- Men att ta bort hela 39 tjänster är alldeles för mycket. Det innebär att den personalstyrka som blir kvar blir så liten att vi inte kan behålla en drift som är värd namnet, säger han enligt Södra Dalarnes Tidning.

Vid Spendrups i Grängesberg arbetar i dag drygt 200 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079