23948sdkhjf

...och Handels ber om ursäkt

Våra förhandlingar med Ica-handlaren i Bengtsfors har varit oskickligt genomförda och vi har brustit i vår information till de berörda, skriver Handelsanställdas förbund i ett pressmeddelande.

Handels riktar ursäkten till Besim Celik, Ica-handlarei Bengtsfors och till de tre anställda som blivit uppsagda i butiken.Handelsanställdas förbund var överens med arbetsgivaren om att det råddearbetsbrist i butiken och att uppsägningar därför var nödvändiga. Parterna genomförde en förhandling och upprättade ett protokoll enligt gällande regler.Besim Celik har inte gjort något fel i samband med uppsägningarna av Ann-Kristin Berggren, Ulla-Britt Wahlström och Malin Andersson, skriver Handels.- Vi uppskattar att Besim Celik godtagit vår ursäkt och nu beslutat sig för att omförhandla uppsägningarna, säger Ninel Jansson, Handelsanställdas förbundsordförande. Det innebär samtidigt att de tidigare uppsagda medarbetarna kan återgå till arbetet i butiken.Inom kort inleder Handelsanställdas förbund nya förhandlingar med arbetsgivaren om eventuella uppsägningar på grund av rådande arbetsbrist.

- Vår förhoppning är att de boende i Bengtsfors återvänder till butiken i sådan omfattning att det inte behövs några uppsägningar alls. Vår önskan är att butiken och dess personal nu skall få uppleva en långsiktigt positiv utveckling, tillägger Ninel Jansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064