23948sdkhjf

EU-prövning fick Match att stiga

Swedish Match steg på tisdagens Stockholmsbörs med 1:50 till 74 kronor. Uppgången var en effekt av att allt fler bedömer att dagarna för EU:s snusförbud kan vara räknade.

Deutsche Bank upprepade sin köprekommendation för bolaget och beskrev potentialen för snusförsäljningen som svindlande efter beskedet att EG-domstolen har bestämt dagen då snusförbudet inom EU ska prövas till den 8 juni.Det finns en stark tro på att förbudet hävs. Swedish Match skulle kunna sälja i EU innan året är till ända. Även om det det troligen kommer att råda konkurrens på nya marknader (och möjligen i Sverige) från Gallaher, UST och möjligen även andra, är potentialen svindlande, skriver Deutsche Bank i sin analys enligt Dagens Industri.

Även Swedish Match gör bedömningen att det snart kan vara tillåtet för bolaget att sälja snus i hela EU.

- Vi tror att det finns goda chanser att förbudet hävs. Annars skulle vi inte ha medverkat till prövningen, säger Bo Aulin, chefsjurist i Swedish Match.

På tisdagen stod det också klart att Swedish Match har förlorat rättigheterna att sälja Cohiba-cigarrer i USA, vilket bolaget dock avser att överklaga.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063