23948sdkhjf

Spar Rydshallen vann Guldko

Spar Rydshallen i Linköping vann på torsdagskvällen Arla Foods Guldko i klassen Bästa Matglädjebutik. Stockholmsbutiken D lätt&läckert vann i klassen Bästa Snabbmålsbutik.

Kursgården Vår Gård i Saltsjöbaden knep en Guldko för Bästa Frukostbuffé medan Sånga-Säby Kurs & Konferens på Svartsjölandet utanför Stockholm belönades för Bästa Miljöarbete. Även Nordlyckeskolan i Torslanda i Göteborg kan ståta med en Guldko, efter att ha blivit utsedd till Bästa Matglädjeskolan.

Priserna delades ut av Arla Foods på Grand Hotel i Stockhom, och syftet med tävlingen är att uppmärksamma och premiera goda insatser för matkultur och miljö.

Vinnarna belönas med statyetten Arla Foods Guldko, tillverkad i brons hos Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm. Dessutom får de ett stipendium på 15 000 kronor samt diplom.

Motiveringen för segern i klassen Bästa Matglädjebutik för Spar Rydshallen i Linköping lyder:

Med uthållighet och konsekvent tänkande erbjuds konsumenterna ett överskådligt varuutbud med måltidsidéer i fokus. Personlighet, generositet och idérikedominspirerar till matglädje såväl i hemmet som i butiken.

Konsum Extra i Växjö och Coop Konsum Avenyn, Göteborg som var nominerade i klassen fick varsitt stipendium på 5 000 kronor samt diplom.

Arla Foods motivering för segraren i klassen Bästa Snabbmålsbutik, Stockholmsbutiken D lätt&läckert, lyder:

Genom nytänkande och renodling av sortimentet och menyer erbjuds konsumenten ett mycket stimulerande utbud av moderna snabbmål. Detta i kombination med en tydlig ansvarsfördelning i verksamheten skapar en inspirerande förebild för andra butiker.

Övriga nominerade i klassen som fick stipendier och diplom var Coop Konsum Avenyn i Göteborg och PressbyrånSödersjukhuset, Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078