23948sdkhjf

Arla drar ned på svenska mejerier

Arla Foods styrelse har fattat beslut om att flytta hela produktionen vid mejeriet i Karlskrona till Jönköping, samt att minska delar av produktionen vid mejeriet i Göteborg.

Totalt berörs cirka 85 medarbetare i Karlskrona av beslutet. Kvar i Karlskronaområdet blir en terminal med ett färre antal medarbetare. I Göteborg minskas bemanningen med 130 årsanställda.

Mejeriet i Jönköping kommer att ta över delar av Göteborgsmejeriets produktion av mjölk, fil och grädde medan produktionen av fruktyoghurt fortsätter. Det betyder att det kan behöva nyanställas där.

I Linköping fortsätter produktionen av mjölk i begränsad omfattning. Produktionen av specialprodukter som fruktyoghurt i bägare, fil och matlagningsprodukter fortsätter som tidigare.

– Det är tråkigt att komma med den här typen av information till många av våra medarbetare, säger Arlas Sverigechef Hans-Åke Hammarström i ett pressmeddelande.

– Men det är absolut nödvändigt att vi finner nya lösningar som gör oss än mer effektiva, samtidigt som vi måste ha en fortsatt hög servicegrad till våra kunder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079