23948sdkhjf

Växande sopberg av Lidlvaror

Sedan i december i fjol har Renhållningsbolaget i Halmstad tagit emot omkring 250 ton Lidlmjölk och andra kasserade varor som dumpats på Skedalatippen. Något alternativ till deponin finns inte i dag, men bolaget anser att det bästa vore om någon biogasanläggning kan ta hand om avfallet.

– Tyvärr kan jag inte påstå att vi har lyckats särskilt bra, säger Andreas Winkler, deponi- och mottagningschef vid Renhållningsbolaget till Hallandsposten.

Sedan i december förra året har Renhållningsbolaget tagit emot cirka 250 ton förpackat avfall från Lidl, bland annat mjölk, fil, och juice. Den gemensamma nämnaren är att produkterna är förpackade i kartong, plast eller plåtmaterial.

Tillståndet att deponera avfallet på traditionellt vis gällde fram till sista mars i år. Men då Renhållningsbolaget fortfarande inte hittat en bättre lösning tvingas man begära förlängt tillstånd hos miljö- och hälsoskyddsnämnden i Halmstad.

– Vi gillar inte det här. Men eftersom mjölkavfallet omedelbart täcks över med annat avfall ska det inte uppstå några luktproblem på Skedalatippen, försäkrar Winkler enligt tidningen.

Renhållningsbolaget har nu i första hand april månad på sig för att hitta bättre lösningar. Längst upp på önskelistan står att någon biogasanläggning kan ta på sig uppdraget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109