23948sdkhjf

Axfood ökade 1,6 procent i augusti

Axfood ökade omsättningen i augusti till 2 889 miljoner kronor, vilket var en uppgång med 1,6 procent  jämfört med motsvarande månad i fjol. Vid lunchtid på fredagen hade aktien stigit med 2 kronor och handlades till den nya rekordnivån 200 kronor.

Uppgången var främst en reaktion på att Spar Finland, där Axfood är majoritetsägare, på torsdagskvällen meddelade att försäljningen ökat.

Direkt efter att Axfood rapporterat hela koncernens augustiförsäljning märktes inga omedelbara reaktioner från marknaden. Kursen låg kvar på 200-kronorsnivån.

Axfoods rapporterar också att försäljningen i de egenägda svenska butikerna ökade med 4,2 procent i augusti och i jämförbara butiker steg omsättningen med 1,3 procent.

Willys ökade med 9,6 procent medan Hemköp backade med 4,5 procent. Nedgången förklaras delvis av att butiken i Åhlénshuset i Stockholm har byggts om under perioden.

Även Willys hemma har tappat försäljning. Under månaden minskade omsättningen med hela 5,3 procent, enligt ett pressmeddelande från Axfood.

Omsättningen i Spar Finland har däremot ökat med 2,3 procent, meddelade Spar Finland på torsdagskvällen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064