23948sdkhjf

Halmesmäki ny koncernchef i Kesko

Keskos styrelse har i dag, fredag, utsett Matti Halmesmäki, 52 år, till ny koncernchef. Han är ekonomi och jurist och har varit vd för Keskos dotterbolag Rautakeso och Kesko lantbruk.

Matti Halmesmäki ersätter från och med den 1 mars nästa år Keskos nuvarande koncernchef, bergsrådet Matti Honkala, som fyller 60 år i februari och avgår med pension.

Halmesmäki har arbetat inom Keskokoncernen sedan 1980, och Matti Honkala har varit koncernchef i sex år.

Keskos styrelseordförande Heikki Takamäki beskriver Halmesmäki som en dynamisk ledare som skickligt kan driva igenom de beslut han tror är de rätta.

Själv beskriver han sig som en relativt flexibel ledare.

- Vissa delar av koncernen behöver ledaregenskaper som påminner om en kaptens. Andra delar av bolaget behöver kanske bara en styrelseordförande. Men så kan det också behövas tränaregenskaper, säger Halmesmäki till Hufvudstadsbladet.

Kesko driver Finlands största dagligvarugrupp, Kesko Livs, och tillsammans med köpmän de välkända K-butikerna och kedjor i Baltikum, numera i samarbete med Sverigeettan Ica AB:s dotterbolag Ica Baltic. I Finland har Kesko en marknadsandel inom dagligvaruhandeln på 38,5 procent.

En K-market på Konvaljvägen i Vanda utanför Helsingfors.

Följ Keskos aktiekurs på Fri Köpenskaps börslista.[Du måste vara inloggad för att få tillgång till de senaste kurserna].

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109