23948sdkhjf

Cashguard gör storförlust

Kontanthanteringsföretaget Cashguard rapporterar en ökad nettoomsättning för årets nio första månader från 92,9 miljoner kronor i fjol till 142,5 miljoner kronor. Resultatet efter skatt uppgår till en förlust på 56,2 miljoner kronor mot minus 1,1 miljoner i fjol.

Resultatet per aktie efter skatt uppgår till -0,72 kronor mot -0,02 kronor för fjolårets nio första månader. Första och andra kvartalet har belastats av kostnader av engångskaraktär på omkring 45 miljoner kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Nettoomsättningen för tredje kvartalet uppgick till 42,8 miljoner kronor mot 27,6 miljoner kronor tredje kvartalet i fjol. Rörelseresultat uppgår till en förlust på 13,6 miljoner kronor mot en förlust tredje kvartalet i fjol på 3,7 miljoner kronor. Kassaflödet från den löpande verksamheten är -9,5 miljoner kronor , en siffra som i fjol var en vinst på 3 miljoner kronor.

En nyemission har beslutats under förutsättning av den extra bolagsstämman säger ja. Emissionen är fullt garanterad. Cashguard lovar också ett effektiviseringsprogram.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126