23948sdkhjf

Totalsågning av Hakon Invest

Hakon Invest hör inte hemma på börsen. Så inleds en kritisk analys av Hakon Invest i tidningen Affärsvärlden. Företaget beskrivs som ”ett grosshandlar-Ainax med luddig strateg med en Icahandlare som vd och med inget annat syfte än att låta ägarna smygprångla ut sina aktier till intet ont anande småsparare.”

Skribenten konstaterar att Hakon Invest ”inte har någon bortre tidsgräns för innehaven, inget avkastningsmål för investeringarna och - som det verkar- knappt någon färdigtänkt idé om hur pengarna ska investeras, utom att det handlar om åtta till tio onoterade handelsbolag inom Norden.

Hakon Invest beskrivs som ett ”bolag utan historik” med ett ”blåbär som vd” som ska ”äga en aktie i evinnerlig tid och sen peta in lite stålar i allt möjligt och kanske sälja en dag men kanske inte och oavsett vad det blir så kommer börsen att straffa det med tokrabatt så länge det existerar.”

Sågningen avslutas med konstaterandet att ”egentligen handlar allt förstås om att de oligopolgödda svenska Icahandlarna ännu en gång vill casha hem på sina aktier. Och hade det bara handlat om en rak börsnotering av Ica hade det i och för sig kanske varit okej. Men låt oss slippa missfostret Hakon Invest.”

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141