23948sdkhjf

Ica ska expandera utomlands

Ica ska ha en fortsatt aggressiv linje i Sverige och expandera utomlands. Det är ambitionen för Anders Moberg, vd för Icas huvudägare Ahold. Moberg vill använda Ica som plattform för Aholds expansion i Skandinavien och Östeuropa.

I en stor intervju i Svenska Dagbladet berättar Anders Moberg i dag om framtidsstrategin för Europa och USA. Han anser inte att Ica har någon gigantisk tillväxt att vänta på hemmaplan utan tror snarare på att den stora tillväxten kommer utomlands. Den aggressiva linjen i Sverige handlar i stället om att fortsätta centralisera inköp och logistik mellan Ica i Sverige och Norge för att få ner kostnaderna. Egna varumärken och stenhård prispress på leverantörsmärken är också målet.

Anders Moberg vill in i Finland och är nöjd över att även finnas i Baltikum där Ica samäger 170 livsmedelsbutiker tillsammans med Kesko. På frågan hur Ica ska växa svarar Anders Moberg:

– Om vi nu talar Finland eller någon annan marknad, så tror jag inte att man kan börja från noll. Som jag ser det måste det bli genom förvärv eller samägda bolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081