23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Magsjukebakterie hittad i griskött

Livsmedelsverket har funnit magsjukebakterien yersina vid provtagning av slaktade grisar. Bakterien fanns i 16 procent av proverna.

– Resultaten bekräftar att yersinia är en bakterie som förekommer på griskött. Den analysmetod som vi använt i projektet är känslig och ger möjlighet att upptäcka bakterien även vid låga halter, säger mikrobiolog Mats Lindblad vid Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.



Inget av de närmare 600 proverna från landets tio största slakterier innehöll däremot salmonella eller EHEC.



Motsvarande kartläggningar har tidigare gjorts för kyckling och Livsmedelsverket planerar också att starta en undersökning av nötkött under 2006.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094